Google hirdetések – A legtutibb kampánytípusok

A google hirdetések használata minden vállalkozás életében elengedhetetlen az, mivel ez az egyik legnagyszerűbb marketing eszköz arra, hogy megnöveljük az eladásaink számát. Sőt, vannak olyan cégek, akiknek egyszerűen lételeme az, hogy Google hirdetéseket futtassanak, mivel ha nem hirdetnének az Adwords-ön keresztül, akkor lehúzhatnák a rolót.  Ezért fontos az, hogy megválogassuk, kire bízzuk az Adwords hirdetéseink kezelését. Sokszor hangsúlyozzuk, hogy mindig egy Adwords szakértővel érdemes közösen dolgoznunk, hiszen nagyon sok múlik rajta.

Mivel a Google Adwords rendszere eléggé bonyolult és napokig lehetne róla beszélni, ezért most nem térnénk ki minden részletére, hanem kizárólag a legfontosabb kampánytípusokról beszélnénk, amelyre neked, mint vállalkozónak szükséged lehet.

Kérj ajánlatot Google hirdetéskezelésre itt: Google Ads kezelés

Google hirdetések kampánytípusai

Pontokba szedjük azokat a kampánytípusokat, amelyek tapasztalataink szerint a legjobb eredményeket hozzák, illetve azt is megnézzük, hogy az adott kampányt milyen profilú cégnek érdemes használnia. Akkor lássuk.

Kulcsszavas google hirdetések

A kulcsszavas hirdetések a legnagyszerűbbek arra, hogy megtaláld a célközönségedet, akik azonnal vagy a közeljövőben szeretnének vásárolni. A hangsúly – mint látod – azon van, hogy AZONNALI MEGOLDÁST KÍNÁLSZ! Ilyet a Facebook nem tud, mivel ott célközönségnek történik a hirdetés, nem pedig kulcsszavakra. A Google kulcsszavas kampányai nagyon sok esetben a leghatékonyabb kampánytípusokat jelentik, mivel a felhasználónak azonnali megoldást tudunk kínálni a problémájára. A probléma alatt azt kell érteni, hogy valaki például villanyszerelőt keres, és azonnal megtalál bennünket a Google hirdetéseink által (a keresőbe beírja, hogy villanyszerelő Budapest), és egyből feldobja neki a Google a hirdetésünket.

Viszont a kulcsszavas Google hirdetéseket óvatosan kell kezelnünk, mivel ha nem értünk kellően az Adwords-höz, akkor bizony könnyen megégethetjük magunkat. Ha még nincs elég jártasságod az Adwords-ben, vagy ha azt gondolod, hogy néhány kulcsszóval és hirdetési szöveggel el is van intézve a kampánykezelés, akkor az nem fogja a kellő eredményeket hozni. Ma már ez nem elég.

A Google hirdetések lényege az, hogy folyamatosan finomhangoljuk a hirdetéseinket, amely által olcsóbbak és hatékonyabbak lesznek a Google reklámjaink. Ezért érdemes Adwords szakértőt alkalmaznunk.

A kulcsszavas hirdetéseket mindenkinek ajánljuk, kivéve abban az esetben, ha egy olyan terméket szeretnénk bevezetni, ami az emberek számára teljesen ismeretlen. Ez azért van, mert a felhasználók nem fognak olyan kulcsszót beírni a keresőbe, amelyről még nem is hallottak. Ha új terméket szeretnél bepromózni, akkor erre létezik egy másik kampánytípus, amely megoldást kínálhat. Ezt is hamarosan be fogjuk mutatni, de előtte még jöjjenek a Call kampánytípusok.

Call kampánytípusok

Vízszerelők, villanyszerelők, autómentők, zárnyitók, stb. imádott kampánytípusa. Az a közös bennük, hogy olyan szolgáltatást kínálnak, amely azonnali problémát orvosol. A kampány nevében is benne van, hogy CALL, azaz hívásalapú kampányról van szó. Ezek a Google hirdetések a mobiltelefonon jelennek meg a Google keresőjében, és minimális hirdetési szöveg van hozzájuk csatolva, mivel itt az a cél, hogy azonnal felhívjanak bennünket.

Nagyon hatékony, viszont a hátránya az, hogy jóval drágább a kulcsszavas Google hirdetéseknél. A call kampányok hirdetési szövegét nagyon tömören, és célravezetően kell megszerkeszteni. Ha webáruházad vagy fizikai boltod van, akkor a call kampányt inkább mellőzd, mert ez a típusú kampány nem lesz igazán alkalmas az eladásaid növelésére. Viszont, hogyha olyan szolgáltatással foglalkozol, ami azonnali döntést kíván, akkor mehetnek a call kampányok.

Shopping kampányok

A shopping kampány kiváló megoldás a webáruházak részére, viszont hogyha olyan konkurenseid vannak, akik jóval nagyobbak nálad és olcsóbban kínálják ugyanazokat a termékeket, amit te, akkor érdemes átgondolni azért a használatát.  Az egyik nagy hátránya a shopping kampányoknak, hogy erősen ár-összehasonlító érzete van. Ez sajnos főként az árversenyt erősíti, amellyel sok kisvállalkozó nem tud mit kezdeni, hiszen nem tudja felvenni az árversenyt egy nagy multival szemben. Viszont hogyha olyan piacon vagy jelen, ahol nem igazán találhatóak multinacionális vállalkozások, és az áraid is versenyképesek, akkor bizony nagyon jó kis konverziókkal kecsegtethetnek az ilyen típusú Google hirdetések. Ha jó áraid vannak, és emellett szuper kis ajánlattal rukkolsz elő, akkor nyert ügyed lesz.

YouTube kampányok

A YouTube kampányok alkalmazása nagyon hasznos lehet akkor, hogyha egy új terméket szeretnél bevezetni, vagy valamire fel szeretnéd hívni a figyelmet.  Nagy előnye, hogy nagyon alacsonyak a kattintási (videómegnézési) díjai, így olcsóbban rengeteg embert el tudsz érni.
Viszont a videóid elkészítésénél felmerülhetnek nagyobb költségek, amikkel kalkulálnod kell. Fontos, hogy a YouTube hirdetéseket is a Google Adwords-ből kell indítanod, mivel a Google megvásárolta a YouTube-ot . Ezért érdemes egy Adwords szakértőt alkalmaznod, mivel könnyen rosszul járhatsz anyagilag, hogyha nem értesz az Adwords-höz. Számos statisztika kileshető a YouTube Studio-ból is, amely segítségével tovább fejleszthetjük hirdetéseinket. Ha szeretnél a YouTube kampányok felépítéséről és elkészítéséről bővebben olvasni, akkor kattints ide: YouTube hirdetések

Kérj ajánlatot Google hirdetéskezelésre itt: Adwords kezelés árak

Ha új terméket vezetnél be – Display hirdetések

Sokan nem tudják, hogy mi az a Display hirdetés, viszont le mernénk fogadni, hogy láttak már ilyet. A Display hirdetések olyan képes hirdetéseket jelentenek, amelyek egy meghatározott témájú oldalakon jelennek meg. Sőt, Display hirdetéseket jeleníthetünk meg valakinek a YouTube videója alatt is. Számos beállítás létezik arra, hogy milyen témában jelenjenek meg a Display hirdetéseink. Ha bővebben szeretnél olvasni ezek használatáról, akkor kattints ide: Display hirdetések.

Remarketing és dinamikus remarketing google hirdetések

A remarketing és dinamikus remarketing hirdetések nagyszerűek arra, hogy látogatóinkat visszatereljük a weboldalunkra. Ez azért nagyszerű dolog, mivel sok ember a vásárlási szándékát nem azonnal dönti el, így lehetőségünk van arra, hogy különböző remarketing trükkökkel meggyőzzük őket arról, hogy mégis minket válasszanak. Viszont a remarketing hirdetések is csak akkor működnek jól, hogyha a weboldalunk felépítése is megfelelő.

A dinamikus remarketing annyiban tér el a sima remarketing hirdetésektől, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthetünk meg a felhasználóinknak. Ez pontosabb és személyesebb célzást eredményez, mint a sima marketing.

Mennyit költsünk Google hirdetésekre?

Azoknak a vállalkozóknak, akik még nem használtak Google hirdetéseket, teljesen ismeretlen az egész rendszer, ezért segítünk nekik benne eligazodni.
Az, hogy mennyit költesz Google hirdetésekre, azt Te döntöd el.

A következőképpen működik a dolog:

A Google Adwords napi költségkerettel számol, ami azt jelenti, hogy be kell állítani azt, hogy naponta hány forintot szeretnél kattintásokra fizetni. Ez az összeg a pár száz forinttól a több százezres nagyságig beállítható. Fontos tudnod, hogyha beállítunk egy több tízezres napi keretet, az még nem jelenti azt, hogy azt az összeget le is kattintják.

De nézzünk egy példát:

Google hirdetéseket szeretnél futtatni napi 5000 Ft-os kerettel. A Google hirdetési rendszerében beállítható az is, hogy mely napokon jelenjenek meg a hirdetések. A hirdetés menjen mondjuk hétfőtől péntekig. Ez ugye 5 nap egy héten. Rögtön ki is számolható, hogy a Google hirdetéseidnek a költsége 5×5000 Ft= 25.000 Ft, ami havi szinten 100.000 Ft.

Hogy ez havonta kevés összeg vagy nem, az piacfüggő. Van, ahol a havi 30.000Ft – 40.000Ft is elég, valahol ennyiért nem is érdemes belevágni.  Azt, hogy neked mennyit kellene havonta Google hirdetésekre költened, segítünk meghatározni, hogyha mi kezeljük a Google hirdetéseidet.

Mennyi idő után jönnek az eredmények?

A leggyorsabb eredmény általában a Google hirdetésekkel érhető el, mivel pár órán belül már a találati lista első helyezettje is lehetünk. Viszont ennek mindig ára van. A Google hirdetési rendszere licit alapú, amelynek mértékét számos tényező befolyásolja. Ahhoz, hogy ezt átlássuk és megfelelően kezeljük, tapasztalatot kell szereznünk, mivel könnyen elveszhetünk a rendszerben. Mindenki a legjobb pozíciót szeretné elcsípni a találati listán, viszont sok esetben nem ez az optimális megoldás. Ha állandóan az első találat szeretnél lenni, akkor nagyon magasak lesznek a kattintási díjaid. Számold ki: ha 3000 Ft a napi kereted, és az első helyezésért átlagos értéken 300 Ft-ot kell fizetned, akkor az naponta csupán 10 kattintást jelent, ez havonta 300 kattintás.

Viszont, hogyha megelégszel a 3. hellyel, és ezért kattintásonként csak 150 Ft-ot kell fizetned, akkor az naponta 20 kattintást jelent, ami havi szinten már 600! És ilyenkor jön képbe a nagy számok törvénye, ugye?

Ha például 25 kulcsszót használsz, akkor nem kell ugyanazt a licitet beállítani az összes kulcsszóra, hanem tudatosan, a bejövő konverziós adatok alapján kell a licitet megadni. Na, ezért érdemes egy Adwords szakemberre bízni ezeket a feladatokat!

Mennyiért kezelitek a Google hirdetéseket?

Ez mindig változó, mivel nem mindegy, hogy néhány szolgáltatást kell hirdetni vagy egy több ezer termékes webáruházat. Ahhoz, hogy pontos képet kapj az árainkról, fel kell venned velünk a kapcsolatot, mivel mindig cégre szabottan kalkulálunk ajánlatot.

Google hirdetéskezelésre ajánlatot itt tudsz kérni: Adwords kampánykezelés

Ha érdekel az is, hogy hogyan kezeljük a Facebook hirdetéseket, akkor kattints ide: Facebook hirdetéskezelés

Menü
Beszéljünk!