Marketing kivitelezés

A legtöbb “tanácsadó” marketing kivitelezést sajnos azért nem vállal, mert vagy nem ért hozzá, vagy nem éri meg neki.

Manapság a legtöbbször azzal eteti a vállalkozókat a “fiatalabb generáció”, hogy ők majd megmondják neked, hogy mit kellene csinálnod az online marketingeddel ahhoz, hogy felfuttasd a cégedet. Elolvasnak néhány könyvet, letöltenek néhány oktató videót, és máris online marketingesekké váltak.

A mai világ a “nagy duma” korszakát éli, és az emberek teljes mértékben hamis képet festenek le önmagukról. Természetesen sok “tanácsadó” nem is vállal marketing kivitelezést, mivel akkor kiderülne, hogy a nagy duma mögött nem sok eredmény van.

Egy vállalkozás felfuttatásához csupán egy marketing tanácsadás kevés lesz. A cégeknek komplett megoldás, azaz marketing kivitelezés kell. Szükségük van egy olyan emberre vagy csapatra, aki MEGVALÓSÍTJA SZÁMUKRA a kitűzött marketingterveket.

Rendszeresen találkozom olyannal, amikor egy huszonéves gyerek elmondja a marketing szentbeszédet, aztán vagy eltűnik, vagy elvállalja a különböző marketing eszközök kezelését, de idővel kiderül, hogy baromira nem is ért hozzá. Ez tipikus.

Marketing kivitelezés – Mi kell hozzá?

A marketing kivitelezés célja az, hogy megvalósítsuk az előre lefektetett rövid távú marketing céljainkat. Ahhoz, hogy ezt végrehajtsuk, szükségünk van néhány marketing eszköz ismeretére, tudnunk kell használni őket, és fontos, hogy legyen logikai, stratégiai és pszichológiai képességünk is. Természetesen nem feltétel az előbbiek összes megléte, de ha már tudunk néhány marketing eszközt használni, és van benne tapasztalatunk is, akkor már nagyon jó úton járunk.

Marketing kivitelezés – Így csinálom a partnereimnek

Amikor marketing kivitelezést vállalok, akkor az alábbi témákban szoktam közreműködni a partnereimmel:

  • Marketing tanácsadás
  • Marketing stratégia kidolgozása
  • Marketing szövegírás
  • Ads kampánykezelés
  • Facebook kampánykezelés
  • Instagram marketing
  • Keresőoptimalizálás
  • Hírlevél marketing

Ezek a marketing eszközök nagyjából lefedik a fontosabb online értékesítési csatornák nagyobb hányadát. A marketing kivitelezés során először a leghatékonyabb eszközöket alkalmazom és aknázom ki a partnereim számára, majd jöhet a többi. Azt is érdemes tudni, hogy vannak olyan marketing eszközök, amelyek ugyan jól hangzanak, de nem érdemes beépíteni őket az adott cég profiljába, mivel nem illenek bele.

Például Facebook marketinget olyan cégeknek felesleges felépíteni, akik azonnali problémamegoldást kínálnak: duguláselhárítás, ajtónyitás, stb. Ugyanígy Ads kampányokkal nem érdemes meghirdetni pl. egy kiállítást, mivel erre sokkal alkalmasabb a közösségi média.

Egyszóval a marketing kivitelezést kimondottan a cégre kell rászabni. Nem lehet ráhúzni mindegyik cégre ugyanazt a koncepciót. Ezért nem szeretem az olyan “marketingeseket”, akik elmondják azt, ami a nagykönyvben le van írva, és azt gondolják, hogy ez mindenkinél működik. Nem működik.

Én a legtöbbször rövid távú célokat tűzök ki, amely általában 3 hónapos időintervallumot foglal magába. Ezen idő alatt nagyszerűen le lehet mérni azt, hogy a koncepciónk sikeres vagy nem. Ennek szemléltetésére tökéletes eszköz a Google Analytics.

Menü
Beszéljünk!