Facebook pixel elhelyezése, használata

A Facebook pixel elhelyezése nagyon fontos abban az esetben, hogy ha a weboldalunkat hirdetjük a Facebook Ads rendszerében.
A Facebook pixel egy kód, amit a weboldaladon helyezel el annak érdekében, hogy kövesd a látogatók interakcióit. Ez egy nagyon hatékony eszköz a hirdetők számára, mert lehetővé teszi, hogy mérd a Facebook hirdetéseid hatékonyságát, kövesd az átalakulásokat, optimalizáld a hirdetéseidet és célzott közönségeket hozz létre a jövőbeli kampányaid számára.

A Facebook pixel működése abból áll, hogy sütiket helyez el és aktivál a felhasználók követésére, ahogy azok interakcióba lépnek a weboldaladdal és a Facebook hirdetéseiddel. Ezeket az adatokat aztán lehet használni a hirdetések teljesítményének elemzésére, a weboldaladat meglátogató felhasználók újratargetálására, közönségek létrehozására a meglévő ügyfélbázis alapján. Alapvetően segít abban, hogy megértsd, hogyan kötődnek az emberek a weboldaladhoz a Facebook hirdetéseidet látva.Hol találom a Facebook pixel-t?


A Facebook Pixel kódját a Facebook Ads Managerben találod meg. Itt a következő lépéseket kell követned:

 1. Lépj be a Facebook Ads Manager fiókodba: https://www.facebook.com/adsmanager/.
 2. Kattints a bal felső sarokban található 3 vonalas menüre.
 3. Válaszd ki az “Events Manager” (Események kezelése) lehetőséget.
 4. Kattints az “Add New Data Source” (Új adatforrás hozzáadása) gombra.
 5. Válaszd ki a “Facebook Pixel” lehetőséget.
 6. Kövesd az útmutatásokat, hogy létrehozd a pixel kódját.
 7. A létrehozás után a kódot másold ki, és illeszd be a weboldalad megfelelő részébe, például a </head> tagek közé.


A Facebook Pixel működését a Facebook Ads Managerben található események és konverziók követésén keresztül ellenőrizheted. Néhány ötlet arra, hogy jól helyezted el e a Facebook pixelt.

 1. Facebook Pixel diagnosztikai eszköz: A Facebook Ads Managerben van egy diagnosztikai eszköz, amely segít ellenőrizni a pixel működését. Ezen az oldalon megtekintheted a pixel állapotát, az események számát, és bármi probléma esetén javaslatokat kapsz a hibaelhárításra.
 2. Események követése: Ellenőrizd, hogy a pixel helyesen követi-e az eseményeket a weboldaladon. A Facebook Pixel eseményeket követ a weboldal betöltésének, oldalnézeteknek, általános eseményeknek (pl. gombra kattintás), és specifikus konverziók eseményeinek (pl. vásárlás) követése során.
 3. Konverziók ellenőrzése: Nézd meg a konverziókat a Facebook Ads Manager “Konverziók” fül alatt. Itt láthatod, hogy a pixel milyen mértékben járult hozzá az egyes hirdetésekhez vezető konverziókhoz.
 4. Pixeltesztelő Chrome bővítmény: A Facebook Pixel Helper nevű Chrome bővítmény segíthet abban, hogy ellenőrizd, hogy a pixel megfelelően működik-e a weboldaladon. Ez a bővítmény megmutatja, hogy a pixel milyen eseményeket rögzít, és segít hibaelhárítani, ha problémák merülnek fel.

Ezek az eszközök segítenek nyomon követni és ellenőrizni a Facebook Pixel működését, hogy biztos lehess abban, hogy hatékonyan használod az adatokat és optimalizálod a hirdetéseidet.

A Facebook Pixel elhelyezés után számos fontos adatot tudsz nyomon követni, amelyek segíthetnek a hirdetéseid optimalizálásában és a célzottabb marketingben. Néhány fontos bejövő adat, amit érdemes figyelni a Facebook Pixel segítségével:

 1. Oldalnézetek (Page Views): Méri, hányan látogatták meg a weboldaladat. Ez alapvető információ arról, hogy a látogatók mennyire érdeklődnek az általad nyújtott tartalmak iránt.
 2. Eseménykövetés (Event Tracking): Rögzíti, hogy a látogatók hogyan interakcióznak a weboldaladdal. Például gombra kattintás, űrlapkitöltés, vásárlás, stb.
 3. Konverziók (Conversions): Követi a konkrét célok elérését, például vásárlásokat, regisztrációkat vagy más konverzióeseményeket. Ez segít megérteni, mely hirdetéseid vezetnek eredményre.
 4. Átlagos kosárérték (Average Order Value): A vásárlások összértékének átlaga. Segíthet az árképzés és a kampányok hatékonyságának optimalizálásában.
 5. Kattintási arány (Click-Through Rate – CTR): Azoknak a felhasználóknak az aránya, akik kattintottak a hirdetésedre az összes megtekintéshez képest. Segíthet értékelni a hirdetéseid vonzerejét.
 6. Célközönségek (Audiences): A Facebook Pixel segítségével létrehozott célközönségek és azoknak a viselkedése, akik a weboldaladat látogatják. Ez alapján tudsz retargetinget végezni vagy új célközönségeket létrehozni.
 7. Lehetséges konverziós utak (Conversion Paths): Azoknak az utaknak az elemzése, amelyeket a felhasználók végigjárnak a weboldaladon, mielőtt konvertálnak. Segíthet az érintkezési pontok és az útvonalak optimalizálásában.
 8. Lekérdezéseken alapuló célzás (Query String Parameters): Ha kampányokat futtatsz a Facebook Pixel paraméterekkel, figyeld, mely paraméterek vezetnek a legjobb eredményekhez.

Ezek a bejövő adatok segíthetnek megérteni a látogatók viselkedését és optimalizálni a hirdetéseidet a Facebookon. Fontos azonban, hogy ezeket az adatokat összevetve és megfelelően értelmezve használd fel a döntéseid során.

Menü
Beszéljünk!