Mi az email marketing és miért hasznos?

Az email marketing olyan digitális marketing stratégia, amelyben az üzeneteket és promóciókat elektronikus levél (email) útján küldik el potenciális vagy meglévő ügyfeleknek. Előnye abban rejlik, hogy lehetővé teszi a közvetlen és személyes kommunikációt az ügyfelekkel, személyre szabott üzeneteket lehet küldeni, mérhető eredményeket hoz, és költséghatékony módszer a célközönség elérésére. Ezen kívül, az email marketing lehetővé teszi a cégek számára, hogy hosszútávú kapcsolatokat építsenek ki az ügyfelekkel, ami hozzájárul a vevői hűség és a márkaelkötelezettség növeléséhez.

Nézzük meg, hogy, hogyan tudjuk a leghatékonyabban alkalmazni az email marketingt.

Email marketing előnye a ppc kampányokkal szemben?

  1. Költséghatékonyság : Az email marketing általában olcsóbb, mint a PPC hirdetések futtatása. Míg a PPC kampányok esetén minden kattintásért fizetni kell, az email marketing esetén gyakran csak az email szolgáltató felé kell díjat fizetni, ami elenyésző a ppc kampányokhoz képest.
  2. Jobb konverziós arányok : Az email marketing nagyobb konverziós arányokkal rendelkezik, mivel olyan embereket célzunk vele, akik valamilyen elkötelezettséget mutattak már felénk.
  3. Tervezett kapcsolatépítés : Az email marketing lehetőséget biztosít, hogy hosszú távú BIZALMI kapcsolatot építsünk ki a feliratkozóinkkal vagy előfizetőinkkel. A rendszeres kommunikáció révén a vállalkozásnak lehetősége van értékes tartalmakat és ajánlatokat kínálni az előfizetőknek, feliratkozóknak.
  4. Személyre szabott : Az email marketing lehetővé teszi, hogy üzeneteinket személyre szabottan közvetítsük amely növeli a felhasználói bizalmat, konverziók hatékonyságát.
  5. Kevesebb függés a platformoktól : Míg a PPC kampányok eredményessége nagymértékben függ a platformok algoritmusaitól és változásaitól, az email marketing közvetlenül az előfizetők postafiókjába érkezik, így kevesebb függ a külső tényezőktől. Nem vagyunk kiszolgáltatva a Facebooknak és a Google-nak.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az email marketing és a PPC kampányoknak egyaránt megvannak a maguk helye a marketing stratégiában Ezeket a marketing eszközöket megfelelően kell integrálnunk a a rendszerünkbe.

Hogyan válasszunk email marketing szoftvert?

Hogy tegyük személyessé az email marketing szövegét?

Az email marketing személyessége több tényezőtől függ. Először is, fontos az üzenet személyre szabása, például az ügyfél nevének beillesztése az üdvözlő üzenetbe vagy az ajánlatok személyre szabása az ügyfél korábbi vásárlási szokásai vagy érdeklődési területei alapján. Emellett az üzenet stílusának és hangvételének is személyesnek kell lennie, hogy az ügyfélnek az a benyomása legyen, mintha közvetlenül hozzájuk szólnánk.

A szövegírás során figyeljünk arra, hogy az üzenet releváns legyen az olvasó számára, és hasznos információt vagy értéket közvetítsen. Emellett fontos az egyszerű, könnyen olvasható stílus és formátum használata, valamint az, hogy az üzenet rövid és velős legyen. Ne felejtsük el megfelelően tördelni a szöveget, illetve használjunk kiemeléseket is. (Nagybetű, betűszín, betűvastagság, aláhúzás, stb.) Célszerű felhívni az olvasó figyelmét az email legfontosabb pontjaira, és hatékony cselekvésre ösztönözni őket, például egyértelmű hívásokkal a cselekvésre vagy azonnali válaszra.

Emailek megnyitási arányának növelése

Az email marketing esetében fontosak a figyelemfelkeltő, releváns és vonzó email tárgycímek, amelyek felkeltik az olvasók érdeklődését és ösztönözik őket az email megnyitására. Mutatunk néhány bevált trükköt, amelyek növelhetik az email megnyitás arányát

  1. Személyre szabott tárgyak: Az üzenet személyre szabása az olvasó nevével vagy más személyes információval, például a korábbi vásárlási szokások alapján.
  2. Vonzó ajánlatok vagy kedvezmények: Az ajánlat vagy kedvezmény kiemelése a tárgysorban, hogy az olvasók kíváncsiak legyenek a részletekre.
  3. Érdekes kérdések vagy kihívások: Olyan kérdések feltevése, amelyek felkeltik az olvasók figyelmét, és ösztönzik őket az email megnyitására annak érdekében, hogy válaszoljanak rájuk.
  4. Időkorlátozott ajánlatok: Az időkorlátozott ajánlatok vagy kedvezmények hangsúlyozása a tárgysorban, ami sürgősséget és azonnali cselekvésre ösztönzést eredményezhet.
  5. Kíváncsiságot keltő üzenetek: Olyan tárgysorok írása, amelyek felkeltik az olvasók kíváncsiságát és vágyát az üzenet további tartalmának felfedezésére.

Fontos megjegyezni, hogy az email tárgysorának rövidnek és tömörnek kell lennie, és meg kell felelnie az üzenet témájának és tartalmának. A tárgysornak valós értéket kell közvetítenie az olvasók számára, hogy ösztönözze őket az email megnyitására és az üzenet elolvasására.

Milyen sűrűn küldjünk emailt a feliratkozóknak?

Általánosságban elmondható, hogy a heti egy vagy kétheti egy email küldése általában hatékony lehet a legtöbb vállalkozás számára, de ez csak kiindulási pontnak szolgál. Fontos folyamatosan figyelni az előfizetői vagy feliratkozói visszajelzéseket és az analitikákat, és szükség esetén alkalmazkodni a változó igényekhez és viselkedéshez. Az felhasználók túlzott ” bombázása” túl sok emaillel sok esetben károsíthatja az előfizetői bázist és a vállalkozás hírnevét is, ezért mindenképp meg kell találnunk az egyensúlyt.

Különböző akciók során természetesen mindig küldjünk hírleveleket vagy, hogy ha hasznos információt szeretnénk megosztani a felhasználóinkkal.

Menü
Beszéljünk!