Céges weboldal készítés – Menete

Weboldalra van szükséged? Kattints ide!

Ma már szinte minden vállalkozásnak szüksége van céges weboldalra. Céges weboldal készítés során számos fontos tényezőt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy hatékony és vonzó legyen weboldalunk a felhasználók számára. A legtöbb weboldal célja, hogy minél több konverziót hozzon a vállalkozásunknak. Viszont ahhoz, hogy egy céges weboldal ezt megfelelően “produkálja”, lépésről-lépésre kell megtervezni. Nézzük meg, hogy egy céges weboldal készítés során mik azok a szempontok amelyekre mindenképpen ügyelnünk kell.

Weboldal célja és a célközönség meghatározása

A célok és a célközönség meghatározása az egyik legfontosabb lépés a weboldal tervezése és elkészítése során, mivel ezek lesznek az alapok, amelyekre az egész projekt épül. Ha ezeket a tényezőket nem határozzuk meg megfelelően, akkor nem fognak jönni a kívánt eredmények.

 1. Célok meghatározása: Céges weboldal készítés során első lépésként tisztázzuk, hogy miért készítünk weboldalt. Tegyük fel a kérdés, hogy mi a célunk? Egy-egy terméket vagy szolgáltatást szeretnénk értékesíteni vagy soktermékes webáruházat szeretnénk, vagy egyszerűen csak tájékoztatni az embereket a vállalkozásunkról, tevékenységünkről, stb.. A célok lehetnek konkrétak is, mint például növelni az értékesítést, gyűjteni az e-mail címeket, növelni a márkafelismerést, stb. Határozzuk meg ezeket a célokat és miután ezzel megvagyunk, ennek tudatában találjuk ki a weboldal menüpontjait, struktúráját, használjunk landing oldalakat is, mivel sok esetben jobban alkalmazható egy-egy termékre vagy szolgáltatásra.
 2. Célközönség meghatározása: Határozzuk meg, hogy kik azok az emberek, akiknek szól a weboldalunk. Melyik demográfiai csoportokban találhatók meg a potenciális vásárlóink vagy érdeklődőink? Milyen igényekkel, problémákkal vagy kihívásokkal szembesülhetnek, amelyeket a weboldalunk megoldhat vagy kezelhet? A célközönség meghatározása segít abban, hogy a tartalom és a design hatékonyan kommunikáljon az érdeklődők felé.

Piackutatás és versenytársak elemzése


A piackutatás és a versenytársak elemzése kulcsfontosságú lépés a sikeres céges weboldal készítés során. Ezek az információk segítenek megérteni a piaci lehetőségeket, az ügyfél igényeit és a versenytársak által kínált szolgáltatásokat

 1. Versenytársak azonosítása: Kezdd azzal, hogy azonosítod a legfontosabb versenytársaidat. Keresd meg azokat a vállalkozásokat vagy weboldalakat, amelyek hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat kínálnak, vagy hasonló célközönséget céloznak meg és nézd meg, hogy ők, hogyan csinálják. Valószínű lesz olyan versenytárs, aki jóval előrébb jár, mint te és piacvezetők, nos tőlük biztosan érdemes lemásolni egy-két jó ötletet.
 2. Versenytársak weboldalainak áttekintése: Látogasd meg a versenytársak weboldalait, és végezz alapos elemzést arról, hogy milyen tartalmakat és funkciókat kínálnak. Figyeld meg a design-t, a navigációt, a tartalmakat és az árakat.
 3. SWOT elemzés: Készíts SWOT elemzést (az erősségek, gyengeségek, lehetőségek és fenyegetések) mind a saját vállalkozásodra, mind a versenytársakra vonatkozóan. Ez segíthet abban, hogy megértsd, hogy hol állsz a piacon és hol lehetnek a lehetőségek vagy a kihívások. Amiben erős vagy azt kell hangsúlyoznod!
 4. Online jelenlét vizsgálata: Nézd meg, hogy milyen online csatornákat használnak a versenytársak a marketing és az értékesítés szempontjából. Figyeld meg, hogy milyen közösségi média platformokon vannak jelen, hogyan használják az e-mail marketinget, vagy akár hogy működik az online hirdetésük. Elemezd és vondd le a következtetést.
 5. Árak és ajánlatok összehasonlítása: Nézd meg, hogy milyen árakat és ajánlatokat kínálnak a versenytársak. Vizsgáld meg, hogy milyen árképzési stratégiát alkalmaznak, és hogy milyen kedvezményeket vagy promóciókat kínálnak.
 6. Ügyfélvélemények és visszajelzések figyelembevétele: Olvasd el az ügyfélvéleményeket és visszajelzéseket a versenytársakról. Ez segíthet abban, hogy megértsd, hogy milyen tapasztalatokat szereztek az ügyfelek, és hogy milyen területeken lehetne javítani.
 7. Trendek és piaci változások figyelése: Kövesd nyomon a piaci trendeket és változásokat az iparágadban. Figyeld meg, hogy milyen új termékek vagy szolgáltatások jelennek meg a piacon, és hogyan reagálnak rájuk a versenytársak.

Céges weboldal készítés során a piackutatás és a versenytársak elemzése során fontos, hogy minél több információt gyűjts és alaposan elemezz ki minden megszerzett adatot. Ezek az információk segíthetnek abban, hogy jobban megértsd a piacodat és a versenytársakat, és hogy hatékonyabb stratégiát dolgozz ki a saját vállalkozásod számára.

Weboldalra van szükséged? Kattints ide!

Céges weboldal készítés – Felhasználói szemlélet és élmény

Felhasználói szemlélet és élmény egy céges weboldalnál arra vonatkozik, hogy hogyan “érzik magukat” a látogatók az oldalt a böngészés során. Ez a felhasználókra való fókuszálás és az ő igényeik figyelembevétele révén megvalósuló megközelítés.

 1. Navigáció: A weboldalnak könnyen navigálhatónak kell lennie, úgy hogy a látogatók könnyen megtalálják az általuk keresett információkat. Az egyértelmű és logikus menüpontok segítik a látogatókat abban, hogy könnyedén eljussanak az általuk keresett tartalomhoz.
 2. Egyszerű design és felhasználói felület: Az egyszerű és letisztult design segíti a felhasználókat abban, hogy fókuszáltan böngésszenek az oldalon, anélkül, hogy zavaró vagy összezavaró elemekkel találkoznának. Az UI (felhasználói felület) legyen egyszerű, átlátható és könnyen értelmezhető, hogy a látogatók ne érezzék magukat elveszettnek.
 3. Gyors betöltési idő: A látogatók türelmetlenek és nem szeretnek hosszú időt várakozni. Ezért fontos, hogy a weboldal gyorsan betöltődjön mindenféle eszközön és internetkapcsolaton, hogy ne veszítsünk látogatókat a hosszú betöltési idő miatt.
 4. Könnyen érthető tartalom: Az oldalon található tartalomnak érthetőnek és könnyen olvashatónak kell lennie. Használj egyszerű nyelvezetet és tagolt elrendezést, hogy a látogatók gyorsan megtalálják az általuk keresett információkat.
 5. Interaktív elemek és visszajelzés: Az interaktív elemek, mint például űrlapok vagy gombok, lehetővé teszik a látogatók számára, hogy aktívan részt vegyenek az oldal használatában. Fontos, hogy az ilyen interakciókra azonnali visszajelzést kapjanak a felhasználók, hogy tudják, hogy az általuk végzett műveletek sikeresek voltak-e.
 6. Mobilbarát design: A mobil eszközökön történő böngészés egyre elterjedtebb, ezért fontos, hogy a weboldal mobilbarát legyen, vagyis jól működjön és jól nézzen ki kisebb kijelzőkön is.
 7. Tesztelés és visszajelzés: Ne felejtsd el folyamatosan tesztelni az oldaladat különböző felhasználói esetekben, és kérj visszajelzést a látogatóktól. Ez segíthet abban, hogy az oldal még jobban illeszkedjen a látogatók igényeihez és elvárásaihoz.

Az egyszerűség, az átláthatóság és a felhasználók centrikus megközelítés kulcsfontosságúak annak érdekében, hogy a látogatók pozitív élményt éljenek át az oldal használata során, és hogy hosszú távon is visszatérjenek.

Weboldalra van szükséged? Kattints ide!

Céges weboldal készítés Mérhető célok és teljesítmény

Mérhető célok és teljesítmények meghatározása segít abban, hogy objektív módon értékeljük egy weboldal teljesítményét és hatékonyságát. Ezek azok a mérőszámok és mutatók, amelyek segítségével nyomon követhetjük, hogy az oldal mennyire teljesíti a kitűzött célokat, és hogy hol van szükség esetleges javításokra vagy optimalizációkra.

 1. Konverziós arányok: Fontos mérni, hogy az oldal látogatói mennyire konvertálódnak vásárlókká, ügyfelekké vagy egyéb kívánt cselekvésekre. Ez lehet például az eladások száma, az űrlapok kitöltése, a letöltések vagy az e-mail feliratkozások.
 2. Oldalletöltési sebesség: A gyors oldalletöltési sebesség fontos tényező a felhasználói élmény javítása és a keresőmotorok rangsorolásának növelése érdekében. Használj olyan eszközöket, mint a Google PageSpeed Insights, hogy mérni tudd az oldal sebességét és az esetleges problémákat.
 3. Látogatottság és látogatói viselkedés: Figyeld meg, hogy mennyi látogató érkezik az oldalra, honnan érkeznek és hogyan navigálnak az oldalon. A látogatottság mellett érdemes figyelni az oldal átlagos tartózkodási időre, az oldalak közötti átkattintásokra és az eldobott kosarak arányára (webshop esetén).
 4. Keresőmotor-optimalizálás (SEO) mutatók: Kövesd nyomon a kulcsszavak rangsorát a keresőmotorokban (Search Console), az organikus látogatottságot, a visszahivatkozások számát és a keresőmotorokból érkező forgalmat. Ezek a mutatók segítenek abban, hogy megállapítsuk, mennyire hatékonyak a SEO erőfeszítéseink.
 5. Kattintások és átkattintási arányok (CTR): Ha különböző hirdetéseket futtatsz, figyeld meg, hogy milyen arányban kattintanak azokra a látogatók, és hogy ezekből mennyi vezet konverzióra. Ez segíthet abban, hogy optimalizáld a hirdetési kampányaidat és növeld a hirdetési kiadások megtérülését.
 6. Ügyfél elégedettségi és visszajelzési mutatók: Ne felejtsd el figyelni az ügyfelek visszajelzéseit és elégedettségi mutatóit, például az online véleményeket, az elégedettségi felméréseket vagy az ügyfélszolgálati kérések számát. Ez segíthet abban, hogy megértsd, hogy hogyan értékelik az ügyfelek az oldaladat, és hogy hol van szükség esetleges javításokra.

Fontos, hogy ezeket a mutatókat és mérőszámokat rendszeresen kövesd és elemezd, és ezek alapján alakítsd ki a marketingstratégiát a weboldalad számára. A mérhető célok és teljesítmények segítenek abban, hogy hatékonyan mérjük és javítsuk a weboldal teljesítményét és hatékonyságát a hosszú távon fenntartható sikerek elérése érdekében. Amennyiben marketingstratégiára van szükséged, keress bennünket bátran!

Menü
Beszéljünk!